Search
μέγεθος κειμένου

Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Νομικής

Εφαρμοσμένα Πολυμέσα

Εισαγωγή

Τα Πολυμέσα (Multimedia) αποτελούν το πεδίο όπου συναντιούνται οι βιομηχανίες της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, των ηλεκτρονικών εκδόσεων, η βιομηχανία audio και video, καθώς και η βιομηχανία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Τα ποικίλα προϊόντα αυτών των πέντε μεγάλων βιομηχανιών, τα οποία με τη βοήθεια των Πολυμέσων γίνονται προσιτά στον καταναλωτή, καθώς και οι τεχνολογίες, μέσω των οποίων παράγονται, αποτελούν τον πυρήνα του προγράμματος Εφαρμοσμένα Πολυμέσα.

Τα Πολυμέσα συνιστούν σήμερα μία δυναμικά εξελισσόμενη τεχνολογία με πρακτικές εφαρμογές σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς δραστηριοποίησης. Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση, οι τέχνες και η έρευνα, η επαγγελματική κατάρτιση και οι παρουσιάσεις, η αγορά και η διαφήμιση, η ψυχαγωγία και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα περίπτερα παροχής πληροφοριών (info kiosks) και οι τηλεδιασκέψεις, τα βιβλία και τα περιοδικά, η ψυχαγωγία και το Διαδίκτυο, είναι μερικοί από τους πολλούς και συνεχώς διευρυνόμενους χώρους εφαρμογής των Πολυμέσων.

Στη σύγχρονη πραγματικότητα ένα σύστημα Πολυμέσων αναμένεται να περιέχει πληροφορίες για περισσότερες από μία αισθήσεις, χωρίς να απευθύνεται απαραιτήτως ή αποκλειστικά στην όραση και την ακοή του ανθρώπου. Ο σχεδιασμός «ολοκληρωμένων εμπειριών» αποτελεί πλέον στόχο για τους multimedia designers.

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του Προγράμματος εξασκούνται στο συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, δηλαδή κειμένου, γραφικών, στατικής και κινούμενης εικόνας, animation, ήχου και βίντεο, με στόχο τη σχεδίαση, αναπαράσταση και παρουσίαση, την αποθήκευση, επεξεργασία και μετάδοση πληροφοριών. Το περιεχόμενο του προγράμματος προσφέρει στους σπουδαστές τα απαιτούμενα εφόδια και τους παρέχει το
συγκριτικό πλεονέκτημα που θα τους οδηγήσει σε ηγετική θέση στον επαγγελματικό χώρο ή σε περαιτέρω μεταπτυχιακές σπουδές.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Οι απόφοιτοι του προγράμματος “Εφαρμοσμένα Πολυμέσα” διαθέτουν ικανότητες, κριτική σκέψη, αισθητική παιδεία και γνώση των σχεδιαστικών εργαλείων για πολυμεσικές εφαρμογές. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους εργάζονται σε εταιρείες δημιουργίας εφαρμογών πολυμέσων, σε διαφημιστικές επιχειρήσεις και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου, σε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά studios, αλλά και σε καταστήματα παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και υπηρεσιών Διαδικτύου. Άλλοι, μετά την αποφοίτησή τους, ιδρύουν τη δική τους επιχείρηση, εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή συνεχίζουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Σκοπός

Το Πρόγραμμα συνδυάζει τη μελέτη των παραδοσιακών τρόπων έκφρασης με την πρακτική και θεωρητική διερεύνηση των δυνατοτήτων των νέων μέσων και τεχνολογιών. Oι σπουδαστές αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, έκφρασης και κριτικής σκέψης, καλλιεργούν το αισθητικό τους κριτήριο και συγκροτούν ένα ισχυρό οπτικοακουστικό λεξιλόγιο που τους καθιστά ικανούς να δημιουργήσουν πρωτοποριακά πολυμεσικά έργα, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που τους προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και τα σύγχρονα μέσα έκφρασης.

Στόχοι

Οι απόφοιτοι του προγράμματος αναμένεται:

  • Να έχουν την ικανότητα να κατανοούν τις σημαντικές πτυχές ενός θέματος, να διαθέτουν γνώσεις που θα τους επιτρέπουν να ερευνούν και να αναλύουν σε βάθος τα δεδομένα και να μπορούν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα απαραίτητα εργαλεία με στόχο να προσφέρουν τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό και την αρτιότερη οργάνωση για την υλοποίηση ενός πολυμεσικού έργου.
  • Να μπορούν να οργανώνουν ομάδες συνεργασίας, οι οποίες θα επιλύουν προβλήματα μέσα από μεθοδικές προσεγγίσεις, υποστηρίζοντας την εργασία τους με ισχυρά επιχειρήματα.
  • Να αναπτύξουν δεξιότητες στην προφορική και γραπτή επικοινωνία.
  • Να μπορούν να οργανώνουν την πληροφορία που προσλαμβάνουν, να τη μετουσιώνουν σε ιδέες και να μετατρέπουν τις ιδέες τους σε πολυμεσικές εφαρμογές, κάνοντας την καλύτερη δυνατή χρήση των νέων τεχνολογιών.
  • Να διαθέτουν γνώσεις, εκτίμηση και σεβασμό για τον ανθρώπινο πολιτισμό, να είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και οικολογικά υπεύθυνοι.

Διάρκεια Σπουδών

Τέσσερα (4) έτη για την απόκτηση Πτυχίου (Bachelor Degree).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Major Requirements

Credits

ECTS
Credits
ART-135 Fundamentals of Drawing
3
6
ART-281 History of Art
3
6
COMM-116 Audio Production
3
6
COMM-117 Video Production
3
6
COMP-151 Α Fund. Conc. of Info. and Comp. Tech.
3
6
DES-126 Introduction to Typography
3
6
DES-166 Typography and Graphic Communication 6
3
6
DES-226 Digital Imaging
3
6
MULT-152 Audiovisual Foundations
3
6
MULT-160 Introduction to Multimedia
3
6
MULT-161 Interactive Multimedia Development
3
6
MULT-250 Storyboarding and 2D Animation
3
6
MULT-260 Multimedia Art and Aesthetics
3
6
MULT-261 Multimedia Design and Development
3
6
MULT-262 Multimedia Internet Applications I
3
6
MULT-263 Human Computer Interaction
3
6
MULT-264 History and Development of Digital Arts
3
6
MULT-270 Mathematics and Art
3
6
MULT-361 3D Modeling and Animation
3
6
MULT-362 Computer Based Learning
3
6
MULT-365 Interactive Narrative
3
6
MULT-370 Advanced 3D Modeling and Animation
3
6
MULT-424 Applied Multimedia Final Project I
3
6
MULT-460 Multimedia Project Management
3
6
MULT-461 Multimedia Internet Applications II
3
6
MULT-462 Special Topics in Multimedia
3
6
MULT-464 Applied Multimedia Project II
3
6
MUS-107 Music Appreciation
3
6
   
84
168

Major Electives
 

9-15

18-30
Communication and Business Electives
3-6
6-12
Language Expression
9-15
18-30
Humanities Electives
6-12
12-24
Social Sciences Electives
3-6
6-12

Total Credits
 

120

240
  
ECTS: European Credit Transfer System

Γραφείο Γενικής Αντιπροσώπευσης Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Ελλάδα : 801 1000 709 (αστική χρέωση / μόνο από σταθερό) και 69720 89310 (από κινητό)
E-mail: unic.greece@gmail.com

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας - Γραφείο Γεν. Αντιπροσώπευσης Ελλάδας

 
By accessing and using this page you agree to the Terms of Service and Privacy Policy